Следвайте Гласове в ТелеграмСпечелилият гигантския слалом за световната купа, който се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСпечелилият гигантския слалом за световната купа, който се
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско: Организацията тук е на много високо ниво и публиката е прекрасна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Спечелилият гигантския слалом за международната купа, който се организира през днешния ден в Банско, Марко Одермат похвали организацията и публиката в българския курорт. За 26-годишният швейцарец това бе 9-а поредна победа в тази дисциплинираност.

" Радвам се, че съм тук и че реализирах първата си победа в Банско. Организацията тук е на доста високо равнище и публиката е прелестна. Усещаш по какъв начин тя се вълнува от надпреварата. Искам да я поздравя. Опитвам се постоянно да спечелвам. Понякога това е по-лесно, от време на време е по-трудно и разликите са напълно дребни.

Надявам се, че този сезон няма да има кой да ме победи. Ще направя всичко, с цел да не се случи това. Но предстоят още доста надпревари, на доста писти и при разнообразни положения на снега. Сезонът е дълъг и съперниците ми ще употребяват възможностите ", показа Одермат на конференцията.

" Винаги е занимателно в България. Харесва ми да печеля тук. Харесва ми да съм тук. Забавно е да караш ски и да има разнообразни трасета. Опитах да покажа най-хубавото от себе си и да карам допустимо най-добре. Усещах се добре на снега. Това беше основно ", сподели Одермат. 

" Наслаждавам се на всяко съревнование тук. Всяка година е все по-добре. За мен е особено да бъда тук ", приключи той. 

Марко Одермат бе награден от министъра на туризма Зарица Динкова

Хиляди почитатели на зимните спортове са в Банско, с цел да поддържат родния и международен ски хайлайф

„ Провеждането на стартовете от Световната купа по ски в Банско е извънредно самопризнание за зимния ни туризъм и доказателство, че вложенията и положените старания за развиването на зимните спортове са високо оценени “, сподели министър Динкова.

По време на формалната гала по награждаване министър Динкова акцентира, че събития като Световната купа по ски в Банско и Световната купа по сноуборд в Пампорово са от извънредно огромно имиджово значение за страната ни и зимните ни курорти. „ Горда съм от обстоятелството, че 100 млн. телевизионни фенове в целия свят ще видят прелестните условия за зимни спортове в Банско “, акцентира Зарица Динкова.

Министърът на туризма насочи благодарности към всички участници, уредници и спонсори, като за следващ път акцентира уговорката на държавното управление към развиването на спорта и туризма в България. „ Използвам момента, с цел да поздравя и уредниците на днешния зимен празник – Българската федерация по ски, която тази година празнува и своята 100-годишнина “, сподели още министърът на туризма.

Утре в Банско ще се организира и слалом с присъединяване на Алберт Попов и Калин Златков.

Източници: Министерство на туризма, " 24 часа ", Gong.bg, sportal.bg

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР